laatste werkweek, weekendje weg - Reisverslag uit Geraldine, Nieuw Zeeland van Jeroen Bod - WaarBenJij.nu laatste werkweek, weekendje weg - Reisverslag uit Geraldine, Nieuw Zeeland van Jeroen Bod - WaarBenJij.nu

laatste werkweek, weekendje weg

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Jeroen

14 Oktober 2009 | Nieuw Zeeland, Geraldine

Hallo daar was ik weer,

Zo mijn laatste werkdagen breken nu aan. Dat is altijd zo, als je alles kent en kunt, dan ga je weer weg. Het is niet anders. Ook weer bedankt voor de berichtjes!

Van het weekend heeft Stacey mij uitgenodigd om met haar mee te gaan, 2 daagjes eruit. Ik had andere vrije dagen dan Beli, dus kwam het aardig mooi uit. Ze had mij dus mee genomen naar Lake Tekapo, om daar ff lekker te relaxen en mij de mooie natuur te laten zien. We bleve daar ook die nacht. Het is er zo mooi, het meer heeft zon mooi licht blauw water. Dat water is van het smeltwater van de gletschers. We wouden eerst daar gaan kijken, maar ik wil dit toch wel graag met Beli gaan doen, zij heeft ze al zo vaak gezien, schijnbaar. Ook heeft ze mij naar een paar mooie plekjes gereden. We zijn naast mount Cook geweest, dat is de hoogste berg van NZ. Was een mooi gezicht. We zijn ook naar Twizel geweest, dat is een klein dorpje echt in the middle of nowhere. Was wel moi om te zien eingelijk, was echt in een soort maanlandschap met bergen erom heen. Daar vlakbij gaan we van het weekend ook vissen met die jongen uit Didam. Daar kun je schijnbaar goed vissen, het wereldrecord forel is daar schijnbaar gevangen. Ook zijn er een aantal zalm kwekerijen, interressant om te zien. Dus het was een mooi weekend.

Ook ben ik nog een keer met Alain, Robin, Beli en Stacey wezen eten in een eetcafe. Was wel ff leuk, met alle Nederlanders die voor Hendriks werken. En natuurlijk ff Nederlands praten. Ik ben het wel niet gewend, ik moet veel engels praten. Ook zijn we sinds 3 weken begonnen dat er maar 1 persoon begint dan in de morgen. Dat is toch wel een verandwoording als je dat moet doen. We moeten dan dus eerst de melk tanken spoelen, koeien ophalen, draad oprollen zodat ze gras hebben, en dan melken. Dan begin je dus om kwart over 4(smorgens) zodat je om 5 uur aan het melken bent. Het is nog niet zo verkeerd om zo vroeg te beginnen. Het is wel aardig prettig zelfs, smorges is het allemaal relax, koeien doen lang over het melken, dus het tempo licht laag. Bakkie koffie erbij and there you go.

Morgen avond hebben we een uitje met het personeel van beide farms. Zal wel leuk worden, eten en drinken erbij, en de baas betaald, ideaal haha. Ook zijn we deze week een paar keer wezen vissen, toch wel leuk met een paar man savonds, biertje erbij, en niks vangen, dus hoef je ook niet hoog te komen haha.

Verder is hier alles nog wel hetzelfde, ook hier hebben we van die irritante reclames van Vanish oxi action max, de schoonmaak specialist, lekkere wijven die fitnissen, en flikkers die denken dat ze kunnen koken op tv. Soms wel irritant dat ik maar 6 zenders heb. Maar voor die 6 zenders heb ik wel een mega antenne waar zelfs Rob Baars nog rooie oortjes van zou krijgen haha. Maar ik heb ook een aantal dvd's op het schap.

Ook had ik in een eerdere verslag verteld dat hier vrij veel vrouwen op farms werken. De reden hiervoor was dat in de 2e wereld oorlog alle mannen moesten vechten voor onze vrijheid. Echt bijna alle mannen moesten gaan, ongeveer alleen de mannen in de regering waren zon beetje nog maar hier. Dus het land werd gerund door vrouwen, al het werk werd dus verzet door vrouwen, jaja ook toen waren de wonderen de wereld nog niet uit haha, maar zonder gekheid, toch wel iets waar we dankbaar voor kunnen zijn. Meer dan de helft is niet meer terug gekomen, dus ook hier heeft het groot uitgepakt in die tijd, ik stond er toch wel ff versteld van toen ik het hoorde.

Ik kap er weer mee, ik laat weer wat van me horen.

Greetz Jeroen

• 14 Oktober 2009 - 14:21

Robin:

kijk aan! dan heb je de laatste periode in ieder geval nog genoeg leuks te doen.

geniet er nog van zolang je nog daar bent!
    en neem het er nog goed van met het etentje van de baas!

joo

(ik heb zon gevoel dat ik deze keer de eerste reactie van dit verslag plaats) yes!

• 14 Oktober 2009 - 19:19

Gertje:

Jeroen..Veel plezier nog de laatste weken daar, geniet er nog ff van en we zien je binnenkort weer!

Groeten uit stokkum van ons allemaal

• 14 Oktober 2009 - 19:48

Piet Krebber:

Hoi buurjongen Jeroen.
    Inderdaad zelfs ik heb jouw verslagen gelezen.Prachtig. Ben je trouwens al benaderd door de uitgever uit Stokkum om tot zijn redactie team toe te treden. Verder staat het vierde met smart te wachten op de laatste 2 KWJ-ers, ofschoon Abe,Luc,Niels en Sander al een bijdrage hebben geleverd aan een ongeslagen status. Have a nice stay in Australia and hopefully not to manney tears if you leave New Z. See you Piet Krebber.
    p.s. Volgens de verhalen ben je ondertussen mijn buurman geworden?????

• 15 Oktober 2009 - 12:06

Gerard:

Jeroen, .. time flies.. zoals je al gemerkt hebt. Nog een goede afsluiting daar en een goede reis naar Australie en terug noar azum. Gr. Gerard

• 15 Oktober 2009 - 14:13

Anita:

Het is nu 16.00 uur in de middag in Nederland. Je zult nu wel bijna opstaan om je laatste werkdag in NZ te beginnen. Zet je schouders er nog een keer onder en laat zien wat je in huis hebt! Je draagt extra veel verantwoording vandaag. Maar wij en ook daar weten ze dat je het aankan! Heel veel succes, vooral vandaag!

• 15 Oktober 2009 - 19:48

Rob En Petra:

Hallo Jeroen,

Jammer voor je de laatste werkdag zo te lezen had je nog wel even willen blijven maar natuurlijk kun je nu ook nog even genieten van de natuur in Australie en natuurlijk het vissen.
    Kun je niet even een Foto voor me meebrengen van die grote mega antenne ik ben er wel benieuwd na.

Heel veel plezier in Australie we blijven je volgen

groetjes uit Braamt

• 16 Oktober 2009 - 19:55

Henny En Anne:

heey Roon, je avontuur in NZ zit er bijna op . Veel plezier nog in Australie en..see you!!

• 16 Oktober 2009 - 20:42

Saskia:

Hey Jeroen, geniet nog van je vakantiedagen en have fun!
    Groete uut Azem

• 17 Oktober 2009 - 18:38

Willie Den Hartog:

Jeroen,
    Weer leuk om van jou te lezen. Geniet nu van de vakantie en een hele goede terugreis.